Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Biografie

Wesley, geboren op 20 januari 1986 in Goirle, opgegroeid in een warm Tilburg’s gezin wordt al vanaf zijn jeugd door dik en dun gesteund door zijn ouders en oudere broer. Wesley wil n.l. maar 1 ding en dat is zingen!
Wesley’s grootste wens is beroemd worden en ooit een concert te mogen geven in een uitverkocht Ahoy.

Vanaf zijn kleutertijd trok hij al de aandacht op school met zijn heldere blauwe ogen en ondeugende streken. Later op schoolfeestjes kwam duidelijk naar voren dat hij zich op het podium goed thuis voelde. Rond zijn 12e jaar werd hem gevraagd eens een liedje van Jantje Smit te zingen, waarmee hij vervolgens een verpletterende indruk maakte en hij de smaak pas echt goed te pakken kreeg.
Heel veel talentenjachten wist hij te winnen met zijn bijzondere stemgeluid en apentrots was hij toen Pierre Kartner speciaal voor hem het nummer ‘Bedankt’ schreef. Een prachtig gevoelig liedje, wat Wesley heeft opgedragen aan zijn ouders.

Zijn schare fans groeit gestaag en niet alleen door zijn heldere en bijzondere stemgeluid. Tijdens zijn optredens voelt men dat elk nummer vanuit zijn hart, vol passie en emotie wordt vertolkt.
Wesley, de Tilburgse volkszanger, wereldberoemd in Brabant, maar ook landelijk steeds meer een begrip!

Op zijn 17e kreeg Wesley een platencontract bij HDJM Music aangeboden, waar zijn tweede single met als titel ‘Bewijs Het Dan’ een notering in de Top 100 behaalde. Zijn derde single ‘Yo Te Quiero’ scoorde zelfs in de Mega Top 50 en wist door te dringen tot de Hilversumse playlist. Destijds voor een Nederlandstalig nummer uitzonderlijk te noemen.
12 oktober 2003 een dag om nooit te vergeten, niet alleen de releasedatum van zijn debuut album ‘Ik Hou Nog Steeds Van Jou’ maar wat te denken van het Mini Concert dat hij mocht geven voor 2000 mensen met één van de beste livebands van Nederland.
Het concert was 1 groot hoogtepunt. Een happening waar niet alleen Wesley, maar ook 2000 fans heel veel plezier aan hebben beleefd.
In mei 2004 is de vierde single een feit, ‘Ze Danst Daar Eenzaam In De Nacht’ die net als de vorige singles wekenlang genoteerd stond in alle Nationale Hitlijsten.
In juni 2004 is het 2e album ‘Geluk In Het Leven’ gelanceerd die net als het 1e album de Top 100 behaalde.
Tevens kwam zijn eerste DVD uit met als titel, ‘Bedankt Voor Alles’, een DVD waarvan de opnamen in Turkije hadden plaats gevonden.
Voor de opnamen van de 2e DVD ‘Kom Grijp Je Kansen’ is gekozen voor de mooiste plaatsen in Nederland.

De fanclubteller staat inmiddels op zo’n 1000 zeer trouwe fans, die zo vaak mogelijk bij een optreden aanwezig zijn en sommige fans er wel 8 uur reistijd voor over hebben om hun idool te zien optreden.
Zelf zegt Wesley ‘ongelooflijk trots en blij te zijn met al zijn fans.’
Wesley is Cool Vetcool de slogan, die Robbertje Bartol in zijn uitzending bij Omroep Brabant verzon, was een regelrechte kreet die vele radiostations overnamen. Zelfs reclame bureaus namen de slogan over, en overal waar Wesley komt hoor je de kreet.

In november 2004 krijgt het grootse Mini-Concert van 2003 een vervolg. Met begeleiding van de band That’s It hebben 2500 fans volop genoten van Wesley, elkaar en het levenslied.
Omdat Wesley helemaal de smaak te pakken heeft van het optreden met een live band en fans die speciaal voor hém komen, gaat in 2005 de eerste Brabantse tour van start.
De droom van Wesley om als artiest, na een aantal uitverkochte fanclubdagen, in grote zalen concerten te gaan geven wordt werkelijkheid. Samen met collega-artiesten heeft Wesley door heel Nederland vanaf 2005 een reeks concerten gegeven. Klap op de vuurpijl was het concert op 13 mei 2006 in het IJssportcentrum te Tilburg. Samen met duizenden fans stond Tilburg volledig in het teken van muziek, gezelligheid- en saamhorigheid.

De reallife soap ‘M’n Hartendief’ uitgezonden op SBS6, waarin Nederland de muzikale avonturen en bezigheden van de volkszanger kon volgen was een kijkcijferhit.
2006 was het jaar van de hitsingles ‘Romeo’ en ‘Kom Dans Met Mij’ en is de live DVD ‘Wesley Live in Concert 2006’ uitgebracht.

In december 2006 heeft Wesley zijn eerste kerstsingle ‘Ik wil met Kerstmis bij jou zijn’ opgenomen. Deze single is op radio 3 FM benoemd tot beste kerstsingle van 2006. De single is erg speciaal omdat er ook een Duitse versie van het nummer op staat: ‘Zu Weihnachtsabend Will ich Bei Dir Sein’.

De fanclub weer fors gegroeid, zijn de concerten volledig uitverkocht en is de laatst uitgekomen Live DVD binnengekomen op de 5e plaats van de DVD top 30.

In 2010 krijgt Wesley weer een reallive soap, maar dan op Omroep Brabant.
De soap heeft gemiddeld z,on 330.000 kijkers !!

In 2011 op 5 November word dochter Liz geboren Wesley neemt de tijd om zich aan het vaderschap te wijden, en geniet met volle teugen

2013 
Inmiddels staat er een nieuw team klaar om Wesley’s dromen waar te maken. Een nieuwe manager en een nieuwe platenmaatschappij. Een zeer ervaren team, aangevoerd door Riny Schreijenberg, de man die in het verleden sterren zoals o.a. Frans Bauer, Marianne Weber en Thomas Berge heeft ontdekt en grootgemaakt.
 Na veel oriënterende gesprekken is er een weg uitgestippeld die er toe zal leiden dat Wesley de carrière krijgt die hij verdient.
In september 2013 komt de eerste door Riny Schreijenberg geproduceerde single “JULIA” op het YNOS label uit !

2 Comments

  1. Hoi ik wou jou graag ontmoeten en een hantekenig hebben

  2. hoi ik heet ook wesley
    jeeeh\
    box